KARS / MERKEZ - Ölçülü Şehit Turgay Salgar Ortaokulu

Ölçülü Şehit Turgay Salgar Ortaokulu

ÖLÇÜLÜ KÖYÜ ÖLÇÜLÜ KÜME EVLERİ İLKOKUL BLOK NO 131/1 MERKEZ / KARS
Vizyon
Okulumuz, T.C. Devletinin Anayasa ve Yasaları ile bunlara dayalı olarak düzenlenmiş tüm Yönetmelik, Yönerge, Genelge v.b. esaslara uygun olarak faaliyet gösterirken aşağıdaki ilkeleri kurum kültürü haline getirmeye çalışır: * Eğitimin ilk şartı düzen ve plandır; bu da disiplinle mümkün olabilir. * Okulumuzda korkuya değil saygıya, cezaya değil sevgiye dayalı bir disiplin anlayışı oluşturmak, * “Eğitim sevgi ile başlar” parolasıyla, evrensel değerlere uygun olarak ırk, din, dil, cinsiyet ve bedensel eksiklere bakmadan tüm insanlara eşit davranmak, * Yalnızca sınıflarda ve okul bahçesinde değil, öğrencilerimizin içinde bulunacağı her çevreyi ilgi ve sorumluluk alanımıza almak, * Başarının takım çalışmaları ile elde edileceğine, teşvik ve ödülle artacağına inanmak,
Misyon
* Öğrenciyi eğitimin merkezine oturtmak, * Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, * Öğrencilerimizi, farklı görüşlerin ve bilgilerin korkuttuğu bireyler olarak değil, bunları en iyiye ulaşma yolunda kullanan aydınlar olarak yetiştirmek, * Çağdaş eğitim yöntemleriyle çocuklarımızın zekâ gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak, * Küreselleşen dünyada etkin, gelişmiş, problem çözme ve karar verme becerileri ile öz benliği gelişmiş bireyler yetiştirmek, * Eğitim ve öğretimin her aşamasında öğrenci, öğretmen ve aileyi okulun en temel zenginliği ve kaynağı olarak görmek, * İnsanlığa faydalı, duygusal zekâsı gelişmiş, iyi bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Kars il genelinde yapılan okullar arası kros yarışmalarında il birincilikleri ve bölge üçüncülükleri, Kars il genelinde yapılan okullar arası güreş yarışmalarında il birincilikleri, il ikincilikleri ve il üçüncülükleri, Kars il genelinde yapılan okullar arası Halk Müziği yarışmalarında il üçüncülüğü, Kars il genelinde yapılan okullar arası “Masal Anlatıyorum” yarışmasında yarı final, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Minikler Futbol Turnuvası İl İkincisi Öğrencilerimiz, ortaöğretim kurumlarına giriş sınavlarında iyi derecelerle: Anadolu liseleri, Fen liseleri, mesleki ve teknik liseleri ve proje liselerine yerleşmektedirler.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Ders Başlama 08 30 Ders Bitiş 15 05 Öğlen ara:11:55/12:35